Blycolin – Bunschoten

Project Description

ZERO STEAM
Bij Blycolin in Bunschoten is het eerste kwartaal van 2017 de laatste fase opgeleverd die de vestiging, na de implementatie van Zero Steam MWB en Zero Steam HW, naar een compleet stoomloos bedrijf heeft gebracht. Hierdoor worden de hoofd – en spoelfase van de wasbuis alsmede de open-ends op hoog efficiënte wijze bedreven. De transitie naar een stoomloos bedrijf is door TBR Energy Solutions zonder productieverlies en binnen de gestelde termijn uitgevoerd.

Een historisch moment vond plaats toen de vertrouwde, maar energieverslindende stoomketel uit het pand werd gehesen. Bekijk hier hoe het verwijderen van deze stoomketel in zijn werk ging.

AIR2AIR
Blycolin heeft naast het stoomloos wassen, ook wel Zero Steam genoemd, tevens geïnvesteerd in het optimaliseren van de gasdrogers. Hierbij is de voldroog-sectie van het bedrijf uitgebreid met TBR Energy Solution’s Air2Air Technology.

Hierbij wordt de ingaande drogerlucht voorverwarmd met afvalenergie, wat een reductie van circa 25% oplevert. Dankzij deze oplossing heeft Blycolin zelfs een energieprijs  gewonnen!

Blycolin heeft hiermee zijn kostprijs sterk verbeterd en is, mede dankzij TBR Energy Solutions, klaar voor de toekomst!

Project Details

  • Jaar2017
  • KlantBlycolin