TBR Solutions support(s) the Sustainable Development Goals
Duurzame ontwikkelingsdoelen bij TBR – SDG’s
TBR Solutions neemt verantwoordelijkheid en komt op voor minderheden. In dit artikel vertellen we wat de SDG’s zijn en wat deze voor ons betekenen. Wij zetten ons in om de SGD’s in 2030 te behalen.
Wat betekent SDGs?
Sustainable Development Goals: Werelddoelen voor duurzame ontwikkeling.
Wat zijn de SDG’s?
Sustainable Development Goals zijn zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen die internationaal erkend zijn door 193 landen. Met deze doelen willen 193 landen samen een einde maken aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Dat is waarom de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) zijn ontwikkeld. Deze doelen kunnen ingedeeld worden in vijf thema’s. Mensen, planeet, welvaart, vrede en partnerschap.
Welke SGD’s zijn er?
- Geen armoede
- Geen honger
- Goede gezondheid en welzijn
- Kwaliteitsonderwijs
- Gendergelijkheid
- Schoon water en sanitair
- Betaalbare en duurzame energie
- Eerlijk werk en economische groei
- Industrie, innovatie en infrastructuur
- Ongelijkheid verminderen
- Duurzame steden en gemeenschappen
- Verantwoorde consumptie en productie
- Klimaatactie
- Leven in het water
- Leven op het land
- Vrede, justitie en sterke publieke diensten
- Partnerschap om doelstellingen te bereiken
Waarvoor zijn de duurzame ontwikkelingsdoelen?
De duurzame ontwikkelingsdoelen gaan over milieu en onze samenleving. De opgestelde ontwikkelingsdoelen zorgen er voor dat we niemand vergeten. Want duurzaamheid is meer dan groen alleen. Het gaat ook over gelijke kansen, inclusief onderwijs en kwalitatieve banen voor iedereen. Het gaat om het grijpen van de kansen.
Welke verantwoordelijk neemt TBR Solutions?
TBR Solutions neemt verantwoordelijkheid en komt op voor minderheden. En dat doe je niet alleen voor jezelf, dat doe je ook voor een ander. Samen kom je verder. In dit artikel zullen we steeds meer toevoegen over de duurzame ontwikkelingsdoelen waar wij aandacht voor hebben binnen TBR Solutions.
Wij hopen te kunnen inspireren en aan te zetten tot actie. Het is mooi als wij samen onze impact kunnen vergroten en deze wereld een stuk duurzamer maken.
TBR Solutions en SDG’s
SDG 3 Goede gezondheid en welzijn
We willen graag leven in een gezonde leefomgeving met een schone lucht, water en bodem. Een groene omgeving door natuur en bossen zorgt voor plaatsen om te ontspannen en te recreëren.
Schone lucht in de industrie
Cyclone technologie
Met onze warmteterugwinning filteren we de lucht. De warme, gebruikte lucht uit het proces wordt gereinigd door cyclone technologie. Na de scheiding van vuil wordt de (rest)luchtwarmte uitgewisseld met verse ingaande lucht. Hierdoor worden er besparingen van 25-35% gerealiseerd op het energieverbruik bij volle belasting en komen er geen vervuilende deeltjes op het dak.
Atmosfeer
Bomen dragen bij aan een gezondere atmosfeer doordat ze luchtvervuilende stoffen opvangen. Wij houden oog voor de natuur en de uitbreiding van bossen. Wij vertellen graag meer over wat wij doen om te zorgen dat er steeds meer bomen worden geplant.
SDG 6 Schoon water en sanitair
Hoe is het mogelijk dat we niet op de goede weg zijn om ervoor te zorgen dat iedereen in de wereld duurzaam omgaat met water? Water betekent verschillende dingen voor verschillende mensen. Voor de één is het gebruik van schoon water de normaalste zaak van de wereld en voor de ander niet. Om maar één van deze doelen te benoemen.
Schoon water vanuit de industrie
Waterfilter
Lees hier hoe wij de industrie helpen om 3,5 miljard liter water te besparen met de Lint-X Rotor.
SDG 7 Betaalbare en duurzame energie
Sustainable Energy for All (SE4ALL). Het beperken van de CO2 uitstoot is één van de hoofddoelen om op lange termijn controle te houden over de klimaatverandering. De vraag naar goedkope energie stijgt en de wereldbevolking groeit.
Duurzame energie
Solar
TBR helpt de industrie om Solarlicht om te zetten in energie. Deze solar technologie zorgt ervoor dat, bij zon- en daglicht, het licht wordt omgezet in warmte. Zo kun je het proceswater verwarmen en ook na het proces kun je de warmte weer hergebruiken. De warmte in het afvalwater gebruiken wij om proceswater opnieuw te verwarmen.
Wij bouwen mee aan CO2 neutrale bedrijven, zoals bijvoorbeeld in de wasserijindustrie.
SGD 12 Verantwoorde consumptie en productie
We moeten meer doen met minder grondstoffen. Het water dat wij verbruiken in de huidige consumptie- en productiewijze wordt veelal afgevoerd terwijl dat prima gezuiverd of hergebruikt kan worden. De energie kan worden hergebruikt, het water en veelal ook het afval.
Hergebruik van water
SGD 13 Klimaatactie
Wij zijn als samenleving verantwoordelijk voor de klimaatverandering. De temperatuur stijgt en daarmee krijgen we meer te maken met gerelateerde rampen. Daarvoor is dringend collectieve actie nodig: investeren in energie-efficiëntie en hernieuwbare energie, bewustzijn creëren en gedragswijzigingen promoten. Een wereldwijde uitdaging.
Hernieuwbare energie
Wij investeren in elektrisch rijden bij TBR zelf en zijn de partner voor de industrie om te werken aan een CO2 neutraal proces waarin we gebruikmaken van hernieuwbare energie.
Bossen slaan koolstof op. Daarom hebben wij besloten om onze verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om klimaatverandering en bos aan te planten.
SDG 15 Leven op het land
Het planten van bomen is één van de meest impactvolle manieren om de uitstoot van CO2 te verminderen. Eén boom neemt ongeveer 20-25 kg aan CO2 op per jaar. Bomen verbeteren de biodiversiteit en verbeteren de bodemkwaliteit.
Plant bomen
In 2022 gaan wij bomen planten! Met het planten van bomen worden we klimaatpositief. Wil je precies weten wat klimaatpositief is, het begint bij de bewustwording? Duurzaamheid, vandaag de dag een populaire en veelgebruikte term. Maar wat is duurzaamheid nou eigenlijk? En wat kan duurzaamheid voor jouw organisatie betekenen? Daar kan TBR bij helpen. Lees dan verder op deze pagina’s over duurzaamheid of klimaatpositief.
Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen via onze nieuwsbrief. Onderin onze website kan jij je inschrijven of via onze contactpagina.
bron: UN, CBS