Marijn Boter

Junior Project Engineer

De keuze voor TBR Solutions
Marijn Boter, een gedreven project engineer bij TBR Solutions, deelt zijn verhaal over zijn inspiratie en passie voor technische projecten. Terugkijkend op zijn schooltijd herinnert Marijn zich hoe hij via de stagemarkt in aanraking kwam met TBR. Het bedrijf en de website wekten zijn nieuwsgierigheid op. Na een gesprek met het team, was hij verbaasd over de grote projecten die dit relatief kleine bedrijf tot stand bracht. Destijds als stagiair in Mechatronica werden Marijns interesse en kennis in de technische projecten van TBR gewekt. Hij was op zoek naar een bedrijf in zijn regio waarin hij zijn vaardigheden kon inzetten en genoeg uitdaging kon vinden. Zo begon zijn avontuur bij TBR Solutions.

De leukste taak: Van A tot Z betrokken zijn
Voor Marijn is het uitwerken van een project van begin tot eind de leukste taak binnen zijn functie als project engineer. Hij vindt het geweldig om betrokken te zijn bij alle aspecten van een project. Van tekenwerk tot installatie en oplevering, Marijn is erbij betrokken. Dit geeft hem een gevoel van verantwoordelijkheid en uitdaging. Hij geniet ervan om samen met het team een werkend systeem neer te zetten bij de klant en zo voldoening te halen uit zijn werk.

De ontwikkeling van vaardigheden
Gedurende zijn jaren als project engineer heeft Marijn zijn vaardigheden voortdurend ontwikkeld. Hij heeft veel geleerd tijdens zijn opleiding en door samen te werken met collega’s en klanten. De uitvoering van grote projecten heeft hem enorm geholpen om zijn management- en uitvoeringstaken steeds beter onder de knie te krijgen. Door samen met andere engineers en te werken aan verschillende bedrijven en systemen in diverse industrieën, heeft Marijn zijn kennis en ervaring vergroot.

Onverwachte ontdekkingen bij TBR
Een aspect van zijn werk dat Marijn nooit had verwacht bij TBR Solutions, is de mogelijkheid om grote innovatieve projecten uit te voeren. Hij was verrast te zien dat een relatief klein team in staat is om zulke ambitieuze projecten aan te pakken, zelfs internationaal. De diversiteit van de taken en de uitdagingen die hiermee gepaard gaan, hebben Marijn positief verrast en hebben zijn werk bij TBR nog boeiender gemaakt.

Marijn: “Passie en betrokkenheid maken elk project een succes.”

Uitdaging en voldoening
Wat Marijn het leukste vindt aan zijn baan is de uitdaging die erin zit. De afwisseling tussen werken op kantoor en op de werkvloer spreekt hem erg aan. Geen enkele dag is hetzelfde en hij weet nooit welke nieuwe uitdagingen er op zijn pad zullen komen. Klanten komen met vragen en problemen waarbij Marijn en zijn team mogen meedenken over oplossingen en deze vaak ook mogen uitvoeren.

Productiviteit en favoriete deel van de werkdag
Om productief te blijven tijdens drukke werkdagen, zorgt Marijn ervoor dat hij afwisseling brengt in zijn taken. Hij begint bijvoorbeeld de ochtend met tekenwerk en spendeert de middag graag op de werkvloer, waar hij installaties assembleert. Deze variatie houdt zijn werk fris en zorgt ervoor dat hij gemotiveerd blijft, zelfs tijdens drukke periodes.

Het favoriete deel van Marijns werkdag varieert, afhankelijk van de situatie. Tijdens projecten geniet hij enorm van het werken op locatie tijdens de installatie. Samenwerken met andere monteurs en onderweg allerlei avonturen beleven, maken het werk extra leuk. Naast hard werken is er altijd ruimte voor gezelligheid na een klus, wat het teamgevoel versterkt.

Een onvergetelijke anekdote
Een van de eerste projecten die Marijn bij TBR deed, staat hem nog levendig bij. Tijdens de oplevering kwam er een onverwachte tegenslag in de planning. Er moest plotseling een nachtje worden overgebleven. Marijn was nog nieuw en had geen koffer of iets dergelijks bij zich, in tegenstelling tot zijn meer ervaren collega’s. Dit zorgde voor een improvisatiemoment waarbij hij zich snel moest aanpassen aan de situatie.

Passies buiten het werk
Buiten zijn werk heeft Marijn verschillende interesses en hobby’s. Golfen is een activiteit waar hij van geniet, en hij houdt van motorrijden. Hij hecht veel waarde aan tijd doorbrengen met vrienden en helpt graag in het bedrijf van zijn ouders. Daarnaast houdt hij van reizen, bij voorkeur naar bestemmingen die niet te toeristisch zijn en waar hij actief bezig kan zijn.

Een teamuitje met onbeperkt budget
Als Marijn een dag met een onbeperkt budget zou hebben voor een teamuitje, zou hij graag een safari in Afrika willen organiseren. Hij gelooft dat zo’n ervaring een onvergetelijke impact zou hebben op het team, vol avontuur en de mogelijkheid om de natuur van dichtbij te ervaren.

Toekomstplannen bij TBR Solutions
Marijns toekomstplannen bij TBR Solutions zijn duidelijk: hij zou graag naast de eigenaren staan als mede-eigenaar van het bedrijf. Hij voelt zich gepassioneerd over zijn werk en wil nog vele jaren betrokken zijn bij het uitvoeren van indrukwekkende projecten. Zijn ambitie en gedrevenheid spreken boekdelen over zijn toewijding aan TBR en zijn verlangen om een blijvende impact te maken in de technische wereld.

Favoriete seizoen, boek/serie/film, lunch en reisbestemming
Kerst is het favoriete seizoen van Marijn vanwege de fijne sfeer eromheen en de gezelligheid die hij deelt met vrienden en familie. Als het gaat om favoriete boek/serie/film, kiest Marijn voor de Harry Potter-serie. In zijn vrije tijd heeft hij zelfs de filmlocaties bezocht, waaronder het wereldberoemde Glenfinnan Viaduct, waar de trein uit de films overheen rijdt. Het voelde als een magische ervaring om de wereld van Harry Potter tot leven te zien komen.

Wat betreft zijn favoriete lunch, geeft Marijn de voorkeur aan warme maaltijden. Hij houdt van de Italiaanse keuken, met gerechten zoals lasagne en risotto. Daarnaast geniet hij van barbecueën, wat hij zowel leuk als lekker vindt.

Wat reisbestemmingen betreft, heeft Marijn de wens om jaarlijks naar verschillende plekken te gaan. Hij wil graag meer van de wereld zien en andere culturen ervaren. Als het mogelijk is, combineert hij zijn reizen graag met de klussen en projecten van TBR, zodat hij zowel zijn passie voor techniek kan voeden als nieuwe plekken kan ontdekken.

Marijn Boter: Een Bron van Inspiratie
Marijn Boter, de gepassioneerde project engineer bij TBR Solutions, is een bron van inspiratie voor zijn collega’s. Hij koos voor TBR vanwege de uitdagende technische projecten die het bedrijf te bieden heeft. Zijn liefde voor het vak en zijn betrokkenheid bij elk aspect van een project maken hem tot een waardevol teamlid. Marijn’s toekomstplannen om mede-eigenaar te worden bij TBR getuigen van zijn vastberadenheid en zijn verlangen om een blijvende impact te maken in de technische wereld. Met zijn positieve instelling, afwisselende werkdagen en een passie voor avontuur buiten het werk, is Marijn een bron van energie en vreugde binnen het team van TBR Solutions.

Ga naar:

 

Vacature engineer Drenthe