Daan Houwing

Stagiair Mechatronica

Wie is Daan?

Met een glimlach op zijn gezicht is Daan Houwing, mechatronica-student, afgelopen week gestart bij TBR met zijn stage. Zijn motivatie om bij ons bedrijf stage te lopen, blijkt geworteld te zijn in een eenvoudig maar krachtig idee: diversiteit in het takenpakket. Via een kennis hoorde hij over ons bedrijf en de veelzijdigheid van werkzaamheden die hier plaatsvinden. Dit sprak Daan meteen aan, vooral omdat het naadloos aansluit bij zijn studieachtergrond.

Daan heeft een solide basis gelegd in de wereld van mechatronica. Zijn opleiding omvat vakgebieden als tekenen, werktuigbouw, elektrotechniek en besturingstechniek. Bij ons ziet hij de kans om deze kennis in de praktijk te brengen, om te ontdekken hoe machines echt in elkaar zitten en hoe technische tekeningen in de echte wereld worden vertaald.

Gevraagd naar de projecten en taken die hij tijdens zijn stage hoopt aan te pakken, straalt Daan van enthousiasme. Hij verlangt naar praktische ervaring, het soort waarbij je je handen vuil maakt en uitdagingen met beide handen aanpakt. Zijn woorden “Ik laat me verrassen!” getuigen van zijn bereidheid om in het diepe te springen en nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Of het nu gaat om het meegaan op klussen, demonteren van machines of het uitvoeren van ketelinspecties, Daan staat klaar om te leren en te groeien.

In het verleden heeft Daan al enige werkervaring opgedaan, waarbij hij zich heeft beziggehouden met werktuigbouwkundige taken, zoals boren, flexen en gaten tappen, evenals het aansluiten van kabels. Hier bij TBR kijkt hij uit naar de installatie- en werktuigbouwprojecten, die een welkome afwisseling vormen en hem uitdagen om zijn vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Hij is niet alleen bereid om hard te werken, maar zijn leergierigheid en enthousiasme zijn maken hem een fijne aanwinst voor het team. Hij heeft een natuurlijke drang om nieuwe dingen te proberen en te ontdekken, en hij is vastbesloten om dit de komende maanden in de praktijk te brengen.

Tijdens zijn stage heeft Daan specifieke doelen voor ogen. Hij streeft ernaar een waardevolle bijdrage te leveren aan het werk bij TBR. Zijn doelen variëren van het oplossen van technische problemen tot het bedenken van innovatieve oplossingen, zoals het versnellen van het spannen op een ketting voor een motor. Praktijkervaring opdoen en zijn technische expertise aanscherpen staan hoog op zijn lijstje.

Buiten zijn passie voor techniek heeft Daan ook andere interesses en hobby’s. Samen met zijn familie runt hij een groot agrarisch bedrijf, wat zijn werkethiek en toewijding weerspiegelt. Hij geniet ook van tijd doorbrengen met vrienden en is een crossmotorrijder. Daarnaast heeft hij een passie voor reizen, wat perfect past bij zijn drang om nieuwe horizonten te verkennen.

In Daan hebben we een stagiair vol energie, nieuwsgierigheid en vastberadenheid. Zijn stageperiode belooft niet alleen een waardevolle leerervaring voor hem te worden, maar ook een kans voor ons om te profiteren van zijn enthousiasme en frisse perspectief op de wereld van techniek.

 

Ga naar: