Fliegel Textilservice

Project Description

Fliegel Textilservice is een Duitse wasserijgroep met een vestiging net over de grens in Polen. Wegens capaciteitsuitbreiding is hier, naast de bestaande wasserij, een volledige nieuwe wasserij gebouwd. Deze nieuwbouw bood een unieke kans voor TBR Energy Solutions om de totale energiehuishouding zo efficiënt mogelijk in te richten. De volledige drooglijn is voorzien van 12 stuks heat-x Air2Air technology. Deze nieuwe technologie maakt gebruik van de restwarmte van de wasdrogers en recupereert deze warmte terug in het droogproces. Met dit concept wordt het energieverbruik per droger tot wel 30% (!) gereduceerd ten opzichte van het conventionele droogproces waarbij hedendaagse drogers worden ingezet.

De temperatuur voor het wasproces wordt volledig bereikt vanuit restwarmte van het  gehele proces. Deze restwarmte wordt in de vorm van condensaat teruggewonnen uit de drogers en de mangels middels dampstoom. Het kleine beetje restwarmte wat hiervan overblijft wordt toegevoerd naar de Air2Air technology, waarbij de ingaande drooglucht nog een extra verwarmingsstap krijgt.

Het afvalwater wordt volledig gefilterd en hergebruikt door middel van drumfilters van TBR Energy Solutions. Vervolgens wordt het afvalwater door onze EMS afvalwaterwarmtewisselaar afgekoeld naar een conforme loostemperatuur. De warmte die hier uit wordt gehaald, wordt teruggestopt in de watertoevoer van het wasproces. Daardoor is er minder verwarming nodig en dat scheelt kosten.

TBR Energy Solutions wenst Fliegel Textilservice een energiezuinige en gezonde toekomst toe! Weten wat TBR Energy Solutions voor uw wasserij kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Project Details

  • Jaar2016
  • KlantFliegel Textilservice Polen